NERDY HERO: Jerry Bruckheimer

Jag är en riktig nörd när det kommer till TV-serier. Alltså, jag menar, RIKTIGT nördig. Jag köper boxarna och ser alla avsnitt om och om och om och om och om blablablabla igen. Jag vågar inte ens tänka på vad min hylla med filmer och boxar är värd. Men, nu ska jag inte prata om mig, utan jag ska presentera en Nerdy Hero! Allas vår Jerry Bruckheimer!



Vi serienördar vet såklart vem han är. Men är du nu en av dem som tänker "wtf?! vem är snubben?" så kommer här en liten redogörelse.
Har du någonsin sett en amerikansk kriminalserie? CSI? CSI Miami? CSI NY? Spårlöst försvunnen? Cold Case? Ja, förmodligen så har du det (annars: gör det nu!!!!). Vår käre Jerry är producent till samtliga. Nu för tiden när jag ser en serie som inte börjar eftertexterna med Producer JERRY BRUCKHEIMER så sätter jag i halsen. Tar mannens idéer aldrig slut?
Svar: Nej. Han är en kriminalnörd.

Nördfaktor: 2/5 glasögon med tjocka bågar.



- Natalie

Som en boll kommer jag tillbaks till dig.

Även nördar firar fettisdagen (utom Wera för hon tycker att det blir för många kalorier.) och vi vill gärna påminna alla om att det uttalar fet tidsagen och inte fettis dagen. Tack. Det smärtar i varje nörds fingrar och ögon att särskriva men vi gör vad vi måste för att hålla folket underättade.

Grattis till Kronsessan som idag förlovade sig med Balance-Danne förresten. Vickan är en personlig favvis hos både Naddy och Weriz, just fyi!

Ha det gött och ät inte för många semlor. Man mår illa efteråt och man blir såsmåning om rund som en boll. Då kan folk bolla med en som de vill. Ha ha. Nej. Nu är jag trött. Hej då.

- Werah. (undrar om någon fattade det sista?)

Du vet att du är nörd när någon av dessa personer är din största idol

1. Buddy Holly
2. Larry Sanger
3. Condoleezza Rice
4. Will Wright
5. Al Gore
6. Tore Kullgren
7. Ole Bramserud
8. Walt Disney
9. Dick Bender
10. Ross Geller

Bubblare:
1. Bill Gates, bara för att han är så mainstreamt nördig.
2. Dick och Mac McDonald, lol-varning här va!? (Maurice är inte lika kul som Mac)
3. Hans Blixt, kom inte på någon mer så jag tog en random bok ur min juridiska avdelning på bokhyllan och då blev det Avväpna Irak. (Wera.)

Du är också extremt, freakat nördig om du vet vem alla dessa personer är. Bara så du vet. (Bonus om du kunde stava till Condoleezza Rice innan du såg det här.)

- W&N

Fjanten fruktar 1: Fåglar!

Jag är en ovanligt rädd person. Mycket fobier, tankar och paranoida beteenden. Som den geek jag är så hållar jag dem inte för mig själv. Jag delar dem med världen. Här är första delen i följetången Fjanten Fruktar!

1. Fåglar
Den absolut största rädslan. Duvor är värst. Jag anar att mitt fågelhat startade redan i ung ålder, då jag råkade ut för två obehagliga incidenter involverande fåglar. Den första inträffade i Folkets Park. Jag, ungefär tre år gammal, lekte med en stor trähäst. Mystiskt nog vägrade hästen springa, så jag blev förbannad och räckte ut tungan. Lyckligtvis flög en fågel förbi och... SMACK! Tungan full av fågelbajs. Det är är seriöst en helt sann historia! Min pappa fick torka bort bajset från min treriga tunga och det smakade inte gott alls.
Incident två hände... faktiskt också i Folkets Park. Nu är jag ungefär två år äldre och har försökt förlåta fågeln för bajset på tungan och gick med mina små vänner och min dagmamma för att mata svanarna. De tyckte om bröd, sa min dagmamma, så det var vad vi skulle ge dem. Jag lärde mig hur man skulle lägga brödet i handen för att de skutte äta direkt ur den och var jättespänd inför mitt första möte med en svan. Jag var oturligt nog sist i ledet av barn som skulle mata svanen, så jag fick tygla mig själv extra länge innan jag fick föda upp fågeln. Alla barn höll fram sina små händer med bröd och svanen åt glupskt upp varenda smula! Äntligen var det min tur.
"Enkel match" tänkte jag och höll fram näven.
"AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ!" tänkte jag sen, för svanen bet mig! Ett riktigt svanbett i den köttiga delen av handen nedanför tummen. Slå de här maffiga historierna, om ni kan!

- Natalie

That's our cool and we can't take it off.

Nu sitter vi här och ska lana. Fan så töntiga vi är. Wera kammar håret och Natalie förklarar sin kärlek till sin vän. Ungefär här tar inspirationen ill et megasuperinlägg slut och nu slutar vi skriva för att bespara er smärtan.

-W&N

Döda mig nu!

För några dagar sedan (exakt tre. Fast det beror på hur man räknar!) så träffade jag och Wera på en elegant dam. Hon var blond, runt 40 och drack starkvin framställt på körsbär på en offentlig toalett. Jag och damen hade ett givande samtal, eftersom Wera i denna svåra stund svek mig för att hon var tvungen att "fixa sminket asap!!!!". Jag tänkte att ni skulle få ta del av denna högst sympatiska ordväxling oss emellan.

Här börjar berättelsen:
Jag och Wera kommer in på den offentliga toaletten. Ni vet, en sån där där man först kommer in i ett rum med handfat och så finns det flera dörrar med toaletter innanför. Där möttes vi av Damen. Även kallad Tanten Med Körsbärsvinet, förkortat TMK.

TMK: Ja, här står jag och super!
N(atalie): Hehe, ja du...
Jag försöker att verka lite ödmjuk mot TMK.
TMK: Men jag vet inte hur jag ska hinna dricka upp allt innan jag ska till frisören förstår du, jag ska klippa mig lite, men jag hinner nog inte dricka upp jag kanske får dela med mig lite till er två hahaha.
Här avlägger Wera sin första och i princip sista kommentar i samtalet.
W(era): Njae, det är bra så, tack.
TMK: Haha, nä, ni får inget, jag skoja bara!!!!!
N: Hehe.
TMK: Jag ska på rättegång imorgon mot min hyresvärd, så jag måste ju se lite skaplig ut. Jag brukar inte vara såhär annars.
N: Nej, det är väl lite nervöst, förstår jag.
TMK: Ja!!! Du vet jag bor ensam i min fastighet och han anklagar mig för att ha sprungit naken i en pizzeria.
N: Va? Hyresvärden?
TMK: Gud ja! Hahahaha! Och så måste jag ju ha ett par nya byxor, för de här är de ju hål i!!!
TMK visar mig mycket närgående att, ja, det är ett hål i ändan på hennes velourbyxor.
TMK: Och så har jag köpt ett nytt puder!!!!111 Ett sånt här budget, du vet. Det förra jag hade var bara skit! Skitpuder!!!!!!
Nu visar hon mig det nya vs. det gamla pudret.
N: Ja, det nya ser ju mycket bättre ut!!!
TMK: Ja! Det här gamla skitpudret!!!! Nu slänger jag skiten! Skitpuder!
TMK går argsint fram till papperskorgen och slänger ner "skitpudret" hårt som fan så det dunsar ner i metallbottnen. Äntligen är hon befriad från det!
TMK: Nu måste jag visa en bild här på mig själv när jag är nykter och städad! Du kommer inte tro att det är jag vetu, som jag ser ut nu!
N: Jaha, jaja. Du ser inte så farlig ut nu, ska jag säga...
TMK bläddrar frenetiskt i sin mobiltelefon efter en bild på sig själv.
TMK: Här är jag, då. Heeeeelt nykter.
N: Guuuuud så söt! (inställsam röst)
TMK: hehehehehehe! Här har vi en bild till, ska du se! Det här är min favorit! Har ni bråttom?
Här gör vi ett misstag och säger: Nejdå, ingen fara!
TMK: Så bra! Gud så jag babblar och hur ska jag hinna i tid till klippningen!??!? Det här svintohåret kan man ju inte visa sig med! Tur jag har ett nytt puder har ni sett den här mascaran? Asbra! Jag måste till H&M också en ny skjorta skulle ju inte sitta fel och ja, ni tror väl jag är ett fyllo och så jag babblar!!!
Jag hinner tänka "kommer vi komma ut härifrån levande? släpper hon någonsin taget om oss?" då jag hör Weras röst.
W: Ja, lycka till imorgon nu då och ha det så bra!
TMK: Jajajaja, tackar tackar!
Nu springer vi snabbt som fan bort från toaletterna. Vi springer så snabbt vi aldrig sprungit. Snabbare än när vi båda två var försenade till nationella provet i engelska (det vill säga skitsnabbt!).

Här tar historien om Tanten Med Körsbärsvinet slut. Jag hoppas inte det kommer en uppföljare.

 - Natalie, med rätt att döda (låter åtminstone lite fräsigare än bara Natalie).

Saab

Debatten denna vecka om hurvida Saab ska läggas ner eller ej har berört många och vi har alla följt debatten med stort intresse. Så även jag.

Lägg ner skiten asap, är min personliga åsikt, men jag har då aldrig haft något till övers för Saab. Bilarna är ganska trista, gråa och klumpiga. Lite som Carola. De kan sina saker egentligen, men de saknar båda image att slå igenom. Men det är ju ganska så ovidkommande i det här fallet. När vi diskuterar något som är en del av den Svenska Stoltheten, då kvittar det om det är omodernt eller tråkigt. Ska det vara så, ska det vara så.

Saab är inte svenskt. Det har inte varit det sedan General Motors köpte det år 2000. IKEA är inte heller svenskt, det ägs av en stiftelse i Holland. Marabou ägs av amerikanska Kraft foods, likaså Gevalia, Estrella och Daim. Alla typiskt svenska varor.

Så tänk efter, är våran Svenska Stolthet svensk ens en gång? Eller har den horats ut till större bolag som lockar att tjäna mer pengar på varor som, let's face it, bara blir sämre och sämre.

Nä. Saab har haft sin chans i 20 år nu. Lägg pengarna på något viktigare. Typ skolmaten kanske. Så vi slipper äta skit som har legat på golvet.

-Wera.


Like a fat kid playing with a cake.

Idag var jag med min kära far på hans arbete. Eftersom jag ska förbli så anonym som möjligt så kan jag inte berätta vad exakt han jobbar med mer än att det är ett tekniskt arbete.

Vi var i allafall i en affär med maaaaasssa verktyg, säkerhetsanordningar etc. etc. och jag var som en liten unge i en godisbutik! Jag studsade runt och tyckte allt såg jättespännande ut och jag såg saker som var självklara köp. Hur hade man klarat sig utan dem hela livet, liksom?

Pappa tyckte inte det var lika roande så vi åkte till verkstaden illa kvickt. Där höll han mig i shack med fluorescentolja och en UV-lampa. Hihihihi. Det var jättekul när det lyste så fint. Han vägrade dock sno med sig en stor bubblewraprulle från jobbet. Sa något om att chefen skulle bli sur. Eff that.

Nu låter jag som en femåring och av någon konstig anledning så känner jag mig som det varje gång jag är på upptåg med pappa. Jag erkänner, det är jävligt befriande.

-Wera.

This is our town

Nej, Natalie ska inte lämna White & Nerdy. Hon tror bara att hon har blivigt jättecool för att hon sett en nerknarkad C-kändis uppe i huvudstaden. *Suck*

Medan hon lekte paparazzi så var jag ute på lite mer seriösa uppdrag och hade mig en trevlig konversation med äkta kändis som jag råkade på här i våran hemstad. Per Nuder. Jo jag lovar.

Eller. Det var ingen konversation. Mer ett meningsutbyte. Envägs. Han pratade, jag lyssnade. Han pratade inte så mycket med mig utan med någon annan. Såg jag. När jag gick förbi ca 100 meter ifrån honom.

Jag såg honom i allafall. Live, inte på bild.

-Wera.

 

(Natalies kommentar: B-kändis om jag får be! Vandraren har ingenstans att gå!!! Ingen har glömt den.)


Jag lämnar White & Nerdy?

Jag funderar på att lämna den här mesiga bloggen. Från och med igår kan jag inte längre kalla mig nörd. Tyvärr, folket, men det är sant.
Som ni vet så flydde jag igår. Jag flydde till Stockholm. Ni uppmärksamma läsare inser nu att jag och Wera inte är två stockholmsbrudar med blonderat hår och en chailatte i handen. En liten hint om våra identiteter, alltså. Men tillbaka till ämnet. Jag är som sagt cool nu. Väl i Stockholm ägnade jag mig åt lite så kallad "kändisspotting". Det innebär INTE att du spottar på kända människor, utan att du spanar efter kända människor. Var försiktig med spottlorskor nära kändisar. Du kan bli stämd om du har otur! Och kasta absolut inte en tårta i ansiktet på finansministern.
Jag lade alltså ögonen på en så känd och cool person att jag ifrågasätter hela min identitet. Håll i er.
Håkan Hemlin. Mannen som jag för 10 år sedan trodde var Nordmannen. Nu vet jag bättre. Han är ju såklart sångare i duon Nordman.

Och nu hoppas jag att Nordman är en duo och att jag fortfarande inte har förstått begreppet.

 - (Jättesuperfräna) Natalie.

Vi sitter i ventrilo och spelar lite...Sims.

Natalie har flytt sin kos och lämnat mig in charge för bloggen och det går väl lite sådär kanske. Jag är inte bloggaren som kastar mig över tangenterna och spottar ur mig inlägg efter inlägg, utan jag är lite...segare, helt enkelt.

På lördag, förresten, ska jag och Nattie mysa tillsammans och spela The Sims hela natten lång! Förra gången vi hade Sims-lan så blev vi trötta efter Let's Dance, kollade på film med Lindasy Lohan och gav upp runt två på natten. Svagt. Den här gången ska vi hålla oss vakna hela natten är det bestämt.

Nu är det bara ett litet problem, som jag inte avslöjat för Natalie än. Jag tvivlar starkt på att jag kommer att klara det. Så om ni har något tips på hur man håller sig vaken en hel natt - säg!!!

Tilläggas bör att jag inte dricker läsk, alkohol (i allafall inte när Natalie är med) eller kaffe.

-WerizzZzzz.

Hej, min dator är dum

Hej tuffingar!

Min dator lever fortfarande lite sitt eget liv och vägrar följa min slaviska hand. Såååå, jag hoppas att jag kan återkomma imorgon med lite fräscha nyheter och superspännande inlägg. Just nu är jag bara trött, arg, smutsig och, ja, nördig.

 - Natalie

Hope no one sees me get freaky.

Nattie tjuvsurfar på någon annans nätverk för tillfället (oklart varför) och loggas därför ut titt som tätt från internet. Ni får alltså nöja er med mina skriverier idag och jag skulle nog vilja hävda att det inte alls är illa pinkat.

Sitter och myser lite smått med en nörds bästa vän. Bubble wrap. Det är så ofattbart tillfredsställande på något sätt, att sitta här och poppa bubble wrapen och höra det knastrande ljudet. Man känner sig överlägsen bubblorna på något sätt. Som att de inte har en chans mot ens överväldigande styrka.

Som ni kanske vet är nördar väldigt klena människor. Det är inte ofta de kan få något att gå sönder med sin styrka. Med sin klumpighet, visst, all the time. Men inte för att de är starka. Bubble wrap är ett undantag. Ett väldigt lent och mjukt undantag som poppar när man klämmer på det.....


-Wera - jag är inte beroende, jag kan sluta när jag vill...

Den sjuka nördens bästa vän: Netdoktor.

Ni trogna läsare (kan man ha trogna läsare efter bara en vecka?) kanske har märkt av att Nattie inte varit lika alert idag som hon brukar! Nu pratar hon dessutom om sig själv i tredje person.
Jag har en förklaring. Jag har råkat ut för sjukdom. Måste ha varit alla människor jag utsatte mig för igår. Ja, jag säger då det. Min mage har krampat och jag svettas. Måste kolla netdoktor.se vad det kan vara. Jag är nämligen något (extremt!!!) hypokondrisk av mig. Netdoktor är därför min bästa vän. Efter Wera såklart.
Alltså, jag har legat däckad i princip hela dagen. Men nu är jag frisk. Tror jag. Imorgon händer spännande saker, så då måste jag vara frisk. Imorgon kan vara dagen så ni äntligen får se en bild på mig och Wera tillsammans.

Jag svamlar när jag är sjuk. Ni har kanske märkt det.

 - Natalie.

I can have you ROTFLOL!

Jag tänkte köra en dagens förkortning, helt sanningsenligt, i brist på annat.

ROTFLOL alt. ROTFLMAO

Rolling on the floor lauging out loud alt. Rolling on the floor lauging my ass off.

Sägs när någonting är så hysteriskt roligt att man krälar på golvet av skratt. Man får ett hysteriskt sammanbrott! Man kan inte andas! Oh hjälp! Tårarna rinner och Långbenskrattet fastnar i halsen! Aj där föll jag ut ur stolen, och jag skrattar fortfarande!!!  ROTFLOL!
Weird Al Yankovic använder detta uttryck 1 minut och 35 sekunder in i låten
White and Nerdy, vilket gjort det till en personlig favorit.

- Wera.


Jag är självgod

Eftersom jag är en mycket omtyckt och älskad nörd så ska jag spendera denna alla hjärtans dag med alla de som älskar mig. Jag tycker att den här dagen ska bli perfekt som någon slags uppvägning för gårdagens FREDAG DEN TRETTONDE! Ja, nu ska jag ta på mig mina glasögon och se på en dokumentär om Monty Python innan alla älsklingar kommer.

 - Nattie.

@--->----

All hjärtans dag idag, om någon nu har råkat missa det.

"Humbug" fräser många nördar och hävdar att de enda som vinner på det här komerciella jippot är affärerna som fördubblar priset på allt som är rosa, rött och fluffigt. Många nördar gräver ner sig i böckerna, deras enda riktiga kärlek, och vägrar lämna huset.

Det finns så mycket mer bakom detta "humbug". Så mycket bitterhet och sorg efter att år ut och år in ha lämnats utan en ros när alla andra fick en. Så mycket smärta när de insåg, yttligare lite mer än vanligt, att de inte är lika coola och populära som de andra.

Så om du känner en nörd, eller någon annan som brukar lämnas utan ros denna dag, kan ni inte bara anstränga er lite för att visa den personen att han/hon också är uppskattad? Det räcker med ett litet sms, ni har ingen aning om hur mycket det kan göra för någon som spenderar dagen ensam.

- Wera.

Natalie är vardagsklumpig, säger Wera.

Ja, folket. Jag till hör en av de som rullar ihop mig under sängen en dag som denna. Fredag den 13:e. Och om jag under några omständigheter tvingas(!) lämna huset gör jag det under stora protester och inte utan ett halsband av vitlök och ett saltkar i fickan. Vitlöken kanske inte hjälper mot allmän otur, men om man skulle träffa på en vampyr som ville döda en så skulle det väl hända just idag? Det är alltså lika bra att ha med sig vitlök också!
Jag har hittils drabbats av fem oturheter.
  • Tappade tekopp på foten (utan te i, tack och lov!)
  • Blev jättekissnödig utan tillgång till toalett.
  • Snubblade kraftigt bland mycket folk.
  • Tappade en viktig lapp.
  • Bröt en nagel.
Jag tror på vetenskapen. Men inte idag. Idag tror jag på det som jag fruktar mest i hela världen.
Ödet.

 - Natalie.

Holy cow, den första krönikan!

Att på denna otursdag sätta sig ner framför datorn för att sammanfatta veckan, kan tyckas hopplöst. Publishme har strulat värre än tre fjortistjejer på ett rave-party och jag har lyckats dra på mig ett musfinger efter att ha klickat mig in på otaligt många bloggar för att svara på kommentarer.

Men det är inte hopplöst.

Hopplöst var det för fyra månader sedan när vi slog våra ack så överambitiösa huvuden ihop och beslutade oss för att starta en gemensam blogg, och inte kom på ett bra namn.
Lite mindre hopplöst blev det när vi hittat namnet, och börjat skapa headern (Natalie).
Det såg riktigt ljust ut när vi registrerade namnet på blogg.se och skapade designen.
Och ta mig fan om inte båda två fällde en liten tår av stolthet när vårat kärleksbarn föddes.

White 'n' Nerdy.

Om sanningen ska fram så brukar våra planer inte alltid gå vägen fullt så som vi har tänkt oss. Vi båda fruktade nog att det skulle bli likadant med bloggen, även om vi inte ville erkänna det. Att ropa hej innan vi ens sett skymten av en bäck kan verka lite dumstridigt, men jag kan bara inte låta bli att le lite smått.

Allt vi behöver nu är eran hjälp. Vill ni vara med oss från början och skapa någonting fantastiskt? Välkommen ombord och kom ihåg att det här bara är början.

 - Wera & Natalie.

P.S. Det där med fjortisarna är pur spekulation, eftersom vi aldrig blir bju...vill gå på några fester. D.S.


Tretton, Thirteen, Dreizehn, Treize, Trece.

Fredag den 13:de.
Friday the 13:th.
Freitag der 13:t.
Venderdi 13.
Viernes los 13.

Voj voj. Fredag den trettonde. Otursdagen. Alla krymper ihop och försöker att inte utmana ödet. Men inte vi nördar. Vi tror inte på sånnt bs. Nej, vi tror på vetenskapen. Det här är bara vidskepligt mumbo-jumbo.

-Wera.

P.S. Sätter 100 stycken nördigt förtjänade kronor med Hans Majestät Carl Gustaf Bernadotte på att Natalie skriver den exakta motsattsen. D.S

Allt har gått utför sedan hjulet uppfanns!

Jag, Natalie, är den största tekniknörden av oss två. Till saken hör att jag inte är särskilt förtjust i teknik. Jag lärde mig vad en server är för två veckor senare och har äntligen lärt mig att en megabyte är mindre än en gigabyte. Eller så var det tvärt om.
Nu är det iallafall så att tekniken sviker mig. Då känner jag stor hopplöshet. Bloggen vägrar spela mitt spel idag, den hatar mig. Tänk dig att simma i något trögflytande, typ vaniljsås. Extra tjock vaniljsås (man kan fylla en pool med vaniljsås och sedan så rakt över ytan utan att drunkna!). Så känns vår älskade bebis (=blogg) idag. Därför tänker jag nu gå i tyst och odramatisk strejk mot seghet.

Skriv gärna på protestlistan (=kommentarsfunktionen) där du visar ditt missnöje mot att datorer är långsamma.

Yours truly,
Natalie.

Red Trashcan

Förlåt att jag inte har bloggat tidigare idag. Fastnade nere vid tv:n och kollade på Plus, ett av mina absoluta favoritprogram!

Just nu kan man chatta med Marianne Norélius från Apoteket AB om huvudlöss! svt.se/plus är adressen! Bäst att jag skyndar mig så att jag hinner ställa alla mina frågor!

-Weriz.

Med skägget i brevlådan.

Kära läsare.

Det finns människor som även vi nördar tycker är på gränsen till "ohfysatanvilkensupertönt". Dessa personer är dock inte de som direkt placeras i töntfacket, utan som man måste umgås med lite för att få en klar uppfattning om. Jag känner flera sådana personer. En av de största och jobbigaste personerna med en sån nördappeal finns i min närhet i princip dagligen. Vi kan kalla honom Karlos.

Karlos odlar skägg. Nej. Fläckvis med skägg. Han är inte fullt utvecklad, eftersom han fortfarande är en pojke. Det tycker han är supercoolt.

Han är djup. Djup som Marianergraven (Marianergraven har en punkt som ligger 10 911 meter under havsytan, vilket gör det till världens djupaste hav. Den specifika punkten ligger i Challengerdjupet. Bara så ni vet.).

Till skillnad från oss är Karlos inte en underhållande tönt. Vi erkänner oss besegrade av den tunga vikten av nerdyness som ligger staplad på våra axlar, som bara blir tyngre och tyngre för var dag som går. Vi svettas.
Karlos låtsas att ingen ser de stora salta dropparna som rinner från hans panna, ner i de fläckvisa skägget. Han låtsas som att vi inte märker hur hans tröja färgas mörk av fukten som tränger ut ur hans porer.

Men det gör vi.

 - Natalie.

Nördar ger bort blommor.



Förhoppningsvis är blommorna inte bara nerdy, utan white också.

 - Natalie.

I just fucking googled it!



Ja, nu vet ni alla vad derivatan är.

 - Natalie.

JFGI

Vi nördar spenderar mycket (läs: typ all) tid vid datorn. Detta resulterar i att man får läsa ett och annat. Bland annat förkortningar. Men vad betyder alla dessa förkortningar egentligen? Jo, det ska jag upplysa er om här och nu, men också i framtiden, när jag introducerar:

Dagens förkortning!

JFGI
Just Fucking Google It.
Sägs när någon ber om hjälp med derivatan i en andragradsekvation som har två negativa rötter, till exempel. Även om vi nördar gillar att visa våra kunskaper kan frågorna komma lite olägligt ibland. Under Mythbusters eller Braniac är två praktexempel på när nördarnas uppmärksamhet är riktad åt ett helt annat håll.

-Wera.

<3 Ben Cohen & Jerry Greenfield <3

En nörd ser inte bara sjukt god glass i följande bild.



En nörd ser så mycket mer än så.
En nörd ser en massa med fryspunkt under -18°C.
En nörd fnissar åt att CEO:n för själva företaget heter Walt Freese.
En nörd nickar instämmande när den ser att B&J arbetar mot global uppvärmning.
En nörd brister ut i gapflabb åt att PETA kontaktade B&J om att de skulle ha använt bröstmjölk i sin glass.

Men inte ens en nörd kan undgå att tycka att det här måste vara en av de godaste sakerna någonsin.

- Wera.

Newton är våran idol. Efter Bill Gates. Och Eddison. Och Archimedes, åh Archimedes...

Idag begav sig jag och min sister in arms, Nattie ut på la stada för att se lite människor och arbeta bort vår sociala fobi (mycket vanlig åkomma hos oss nördar). Vi gick in i en butik med kontorssaker (ett av våra stammishak efter Akademibokhandeln och Clas Olsson) och där! Där hittade vi dem! Sju av de starkaste magneterna du någonsin kommer att hitta.

I ca en kvart mös vi där och lekte med våra magneter. Jag ville ta med dem hem men efter att klant-Nattie klämt sig i skinnet mellan tummen och pekfingret skulle hon prompt storma ut ur butiken som om det var magneternas fel. Så det blev inga magneter idag. :-(

- Wera.

Ja, det är sant! Shopping = mattekunskaper.

Idag besökte jag city för att egentligen införskaffa lite nödvändiga saker, som sinat här hemma, men så blev det inte. Som den sanna noerd jag är så ska jag avslöja vad ni hittar för kvitton med dagens datum i min plånbok.
En bok (129 kronor), fyra jättepraktiska pennor (40 kronor), post-it lappar (50 kronor), en putsduk till glasögon/kameralins (129 kronor).

Om min mattehjärna fungerar just nu så fick jag sju (o)nödvändiga saker för endast 348 swedish kronor. Ett kap, skulle jag säga.

 - Natalie.

NERDY HERO: Seth Cohen

Ja, vad vore den moderna töntvärlden utan 2000-talets tönt nummer ett?

Bevis för att Seth Cohen är en tvättäkta nörd:
  1. Han heter Seth.
  2. Skjorta innanför pullover(!!!).
  3. Han har lockigt hår.
  4. Han gillar japanska krigsfilmer.
  5. Han pratar med en plasthäst.



Nördfaktor: 3,5/5 glasögon med tjocka bågar

Hemligheten mot godiset.

När vi nördar känner ett sockersug, vad gör vi då?
"Ni går väl till kylskåpet och skafferiet och hämtar en stor cola och gnager i er en 200 grams marabou, precis som alla andra".
Nej, det är fel. Ja, en tvättäkta tönt går ut i köket. Ja, en tvättäkta tönt öppnar skafferiet. En tönt plockar ut en påse med engelskt te och slänger ner i varmt vatten. Är vi extra sötsugna tar vi en extra sockerbit.

 - Natalie

10 saker du garanterat hittar hemma hos varje nörd!

Hur väl känner du oss töntar? Vad kan du egentligen förvänta dig finna hemma hos oss?

  1. Storpack blyertspennor med sudd på toppen.
  2. En fluga. Oftast prickig.
  3. Teknikens värld och National Geographic.
  4. Svenska akademins ordlista över svenska språket. Eller SAOL som den heter på vårat lingo.
  5. En extern hårddisk till alla dataspel.
  6. Ett multiverktyg som aldrig har använts. Vi nördar är ju så ohändiga!
  7. Ett modellflygplan döpt efter mamma.
  8. En elektronisk penvässare
  9. En midjeväska. Gärna med färgkombinationen Lila/gul.
  10. Luftfuktare.


Vad vore en lista utan bubblare?
  1. Hålfotsinlägg.
  2. Mintpastiller.
  3. Inträdesarmband till Star Wars-konvent.

- Natalie & Wera

Är det ett tecken?

Igår åt jag bullar hos farmor. Snäll som min farmor är så fick jag en servett att torka mina kladdiga fingrar på när jag hade mosat bullen i mina händer innan jag slukade den. Som vanligt när en servett är använd och ska kastas så skrynklar man ihop den. Då hände det. Skrynklet blev inte att vanligt skrynkel, utan ur min hand föll en svan. En perfekt svan, alá Michael Scofield.



- Natalie

"I may be a duck, but I'm still human.!

Eftersom det här är internet och jag är anonym kan jag lätta lite på mina synder utan att någon kommer kolla snett på mig i skolan dagen därpå. Därför öppnar jag idag mitt nördiga hjärta för er och berättar om mitt beroende av...Kalle Anka & c/o.

Jo det är helt sant. Mellan åren 2000-2007 var jag en stor junkie av Duckie. Jag har från och med andra hälften av 07 kämpat med att rehabilitera mig från detta osunda beteende för en...ja...femtonåring, som jag var på den tiden, men igår hände det som inte får hända. Jag fick ett återfall.

Jag hittade ett par gamla tidingar och det var som att låta Petra Mede leda Melodifestivalen. Dömt att misslyckas alltså. Fy på mig, säger mitt vett och förnuft och jag går starkare än någonsin vidare från det här utan att kolla tillbaka! Jag lovar!

- Wera.

* Taget från en kortfilm från 1944, Early to bed, med Kalle (såklart).


Dubble-oh-boobies?

- Wera säger:

Jag har redan börjat vänja mig vid Wera asså

Natalie säger:

Hahaha, jag känner mig fortfarande som en prostituerad.

Natalie säger:

Hahahaha, va?!

Natalie säger:

Prostituerad?

Natalie säger:

HAHAHAHAHAHA

Natalie säger:

Jag menar hemlig agent!!

- Wera säger:

HAHHAHAHAHA?!?!

- Wera säger:

WHAT THE FUCK?!?!?

Natalie säger:

HAHAHAHAHA

Natalie säger:

Jag tänkte inte ens på nån prostituerad!!!

Hmmm...antingen så beror det på att mailen till oss är [email protected]  (Feel free att dra iväg ett beundrarmail om du vill!) eller så brukar Natalie tänka på prostituerade titt som tätt. Hon kanske borde tagit det på sin nördiga bekännelse?

Spilling the guts: - Wera.


Nerdy little secrets, part II

Jag har varit oförmögen att knappa på min dator idag, så det blir lite sent här med mina bekännelser. Men som en vis person någon gång sa "Bättre sent än aldrig". Det är mitt motto.

Favoritkaraktär i serie: Marc i Ugly Betty.
Favoritbok: Nördigt men sant, jag är också barnsligt förtjust i Harry Potter.
Favoritfilm: I'm not there.
Favoritartist: Svåraste frågan någonsin! Buddy Holly.
Favoritlåt: White & Nerdy, ofc.
Favoritnörd: Sickan.

Nördigaste ägodel: En stor samling med leksaker från kinderägg!
Nördigaste karaktärsdrag: Min favoritkänsla är den man får när man löst ett svårt mattetal.
Nördig talang: Jag är grym på ukulele.
Nördig bekännelse: För att få plats med mycket onödig information i min hjärna har min kropp valt att inte komma ihåg vad som är höger och vänster. Det leder till att jag går vilse ofta...
En till nördig bekännelse: Jag brukar öva på skrivstil ett hemligt block som jag förvarar under huvudkudden.
En tredje nördig bekännelse: Det var jag som tipsade Wera om att slumpa artiklar på wikipedia.

Nu känner ni mig också. Och tro mig, det här är bara skrapet på ytan än så länge. Vi har mycket mer att avslöja, båda två.

- Natalie!

Nerdy little secrets...

Den eminenta partnern som igår fick slut på inspiration sitter åter igen vid tangenterna och hamrar ihop ett småfräsigt inlägg för eran skull. Idag hade hon tänkt att hon skulle presentera sig ytterligare för allmänheten, naturligtvis utan att avslöja vem hon är. För att det inte ska bli så långdraget tar hon hjälp av en lista. (Här slutar Wera att prata om sig själv i tredje person eftersom hon tycker det är jäkligt störande.)

Favoritkaraktär i serie: Joey i Vänner. Och Kleetus & Comic Book Guy i Simpsons.
Favoritbok: Harry Potter och Dödsrelikerna, jag grät som ett barn i slutet!
Favoritfilm: En japansk film, tecknad, som jag inte kommer på vad den heter.
Favoritartist: Weird Al Yankovic.
Favoritlåt: ...blir då White & Nerdy med ovanstående.
Favoritnörd: Chandler i Vänner, fast han är väl mer tönt. Steve Urkel kanske.

Nördigaste ägodel: En schweizisk armékniv från Mitsubishi Electric.
Nördigaste karaktärsdrag: Jag tror att det bor en nörd i oss alla men jag är väl lite extremfall. Förutom fläckfria betyg så svarar jag...att jag är vänsterhänt!
Nördig talang: Professionell Simsspelare. Kan alla fusk, snabbtangenter, koder, all historia bakom spelet, allt allt allt!
Nördig bekännelse: Jag älskar att känna på utstående bokstäver på bokframsidor!
En till nördig bekännelse: Jag har aldrig skolkat!
En tredje nördig bekännelse: Slumpar artiklar på Wikipedia när jag har tråkigt. Typ alltid.

Så. Blev ganska mycket text trots att jag skulle hålla mig kortfattad. Attan bröl. Natalie kommer väl med sin lista snart också skulle jag gissa. Listfixerad blir nog hennes svar på nördigaste karaktärsdrag. Can't believe I beat her to it!

Tillsdess: Arrivederci. 
- Wera.

D-day

Vårat första inlägg har skjutits upp fler gånger än Christer Fuglesangs första rymdresa, då det begav sig, men nu är det äntligen här! Wera och Natalie har slagit sina påsat ihop och bildat en blogg som ska handla om våran nördiga tillvaro, och tro oss när vi säger att den är nördig.

"Vilket samanträffande" tänker ni, "att ni heter Wera och Natalie. För det blir ju W&N! Precis som White & Nerdy."

Jag är ledsen att behöva ge er mindervärdeskomplex redan i första inlägget, men det är inget sammanträffande. Våra smarta hjärnor har redan överträffat er. Vi heter alltså inte Wera eller Natalie på riktigt. Lite som Stureplans Vackraste kommer charmen ligga i hemlighetsmakeriet kring oss själva.



(Här tog min eminenta partners fantasi slut och jag fick äran att avsluta Det Första Inlägget.)



Det finns inget som är särskilt coolt, fränt eller fantastiskt med våra liv. Vi är två mellanmjölkstöntar med inget annat är rent, glutenfritt mjöl i påsarna. Men vi är fortfarande människor. Vi är precis som alla andra. Vi skrattar när någon skämtar om det binära talsystemets uppbyggnad, vi gråter när vi ser Jönssonligan på Mallorca och vi kan inte motstå frestelsen av att köpa den där faktaboken om dinosaurier.


RSS 2.0